Julestemning

Julestemning er en sjarmerende juleforestilling som har gått for fulle hus i Midt-Norge siden premieren (i beskjedne kår) i 1990. Teaterstykket har siden starten rukket å etablere seg som en like naturlig del av juleforberedelsene, som å henge opp julenek, og å pynte juletreet, for tusenvis av glade familier.

 "Julestemning" henvender seg til hjertet av den norske folkesjela, og går rett inn i kjernen av den norske folketroen - der forestillingen forteller oss at - joda, selvfølgelig finnes julenissen, - såvel han som bor på nordpolen, som han som bor i skogen, og han som bor i fjøset også !!

Det gjelder bare å åpne for barnet i hjertet sitt - og tro på ham, så er han der før du vet ordet av det. Så lenge du tror på ham, er nissen klar til å gi deg alt det du aller mest ønsker deg, og dessuten beskytter han deg for alt som er vondt i verden. Og nissen er ikke storforlangende, - alt han trenger (for fjøsnissens del ), er en bolle med grøt - en gang i året.

Fortellingen om Tor og Helle, som får et uforvarende glimt inn i nissefellesskapets verden, har rørt ved tusenvis av Midt-Norske hjerter, og gledet barn i alle aldre.