Nissen får fortsatt grøt!

Julefeiringen består av mange artige  og rare tradisjoner. Mange setter ut grøt til nissen på juleaften. De som har et fjøs med låve setter ut grøten til fjøsnissen. Fjøsnissen er mer kresen og kan ofte være i litt dårligere humør enn skognissen og julenissen.

Fjøsnissen kan bli sur og grinete om han ikke får grøt på juleaften, og da kan fjøsnissene bråke i fjøset, og rote det til. Men om du ikke har et fjøs i nærheten, har du kanskje en skog ikke så langt fra der du bor? Da kan du sette ut grøt og annet rart til skognissen, som spiser alt mulig. Nøtteskall, solsikkefrø og fuglefrø er eksempel på snadder for skognissen. Han liker også ben fra koteletter og mye annen mat, men maten må ikke inneholde mye salt og krydder! Men som julenissen spiser skognissen også grøt! Så, et fat med risengrynsgrøt gjør susen!

 

Husk: Det er viktig å skive beskjed til de andre dyrene at de ikke skal spise opp nissematen når du setter den ut. Hvilke dyr og fugler finnes der du bor? Skriv et lite skilt der du setter navn på dyrene, for eksempel slik: ”Kjære elg, katte, rev og dompapp! Ikke spis opp nissematen!”